Veelgestelde vragen

 1. Is Getting Things Done voor iedereen?
 2. Wat leer je tijdens een Getting Things Done training?
 3. Is Getting Things Done snel te leren?
 4. Hoe zorgen jullie ervoor dat het geleerde blijft hangen?
 5. Kan ik Getting Things Done toepassen in het e-mailsysteem waarmee ik al werk?
 6. Ik zie verschillende Getting Things Done trainingen. Welke kan ik het beste volgen?
 7. Ik heb het boek ‘Getting Things Done’ van David Allen gelezen. Heeft de training nog meerwaarde?
 8. Zijn er vervolgtrainingen of verdiepingen van Getting Things Done?
 9. Werkt Getting Things Done ook voor teams?
 10. Hoe maak ik mijn organisatie ook enthousiast over Getting Things Done?
 11. Verzorgen jullie ook Getting Things Done trainingen in het Engels?
 12. Is Getting Things Done ook in andere landen beschikbaar?
 13. Hoeveel kost een Getting Things Done training?
 14. Hoe laat begint de Getting Things Done Level 1 Training en wanneer is deze afgelopen?
 15. Moet ik een laptop meenemen naar de training?
 16. Onze organisatie heeft de inkoop van trainingen uitbesteed. Wat zijn hierin de mogelijkheden?
 17. Ik heb me ingeschreven voor de training. Wanneer ontvang ik meer informatie?
 18. Kan ik een certificaat ontvangen na deelname van aan de Getting Things Done training?

Is Getting Things Done voor iedereen?

GTD is voor iedereen die controle, rust en overzicht (terug) wil in zijn leven. De trainingen zijn geschikt voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met e-mail, vergaderen, lezen, schrijven, et cetera. Of dat nu je hoofdtaak is of werk dat ‘erbij’ moet.

De dagelijkse hoeveelheid informatie die op ons afkomt neemt alleen maar toe en komt ook nog eens op steeds meer manieren. GTD zorgt er voor dat je daar niet onder bedolven raakt, dat je controle en overzicht bewaart en dat je rust ervaart, zodat je weer energie krijgt van de dingen die je doet.

Wat leer je tijdens een Getting Things Done training?

GTD helpt je om dat wat je kiest te doen met volle aandacht te doen. Je weet hoe je met afleidingen omgaat en hoe je je hoofd leeg houdt van afleidende gedachten. Je hebt overzicht en controle over alles wat je kunt doen, zodat je telkens de beste keuze kunt maken wat je gaat doen. Daarbij geven we je handige tips, trucs en tools om GTD te implementeren in je (werk)omgeving. Ook als je maar een deel van het systeem gebruikt, ervaar je winst.

Is Getting Things Done snel te leren?

De kern van GTD is in twee minuten uit te leggen. GTD is een eenvoudig en helder systeem dat we je stap voor stap uitleggen tijdens de training. We adviseren onze deelnemers om na de training een dag vrij te plannen. Op deze dag richt je jouw eigen systeem in. Hierna maak je langzaam maar zeker een gewoonte van GTD. Het kan wel een aantal weken duren voordat je GTD je helemaal eigen hebt gemaakt.

Hoe zorgen jullie ervoor dat het geleerde blijft hangen?

Omdat het soms lastig is om iets waar je enthousiast voor bent gemaakt ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen, bieden wij digitale follow-up na onze trainingen. Na de training krijg je toegang tot onze online leeromgeving met ondersteuning bij implementatie in jouw software, met video's en allerlei handige tips en trucs. Ook gebruiken we de app MindMarker die je regelmatig uitdaagt en ontvang je onze druppelmails, af en toe een korte herinnering die je helpt om weer een stap te zetten in de implementatie van GTD.

Kan ik Getting Thing Done toepassen in het e-mailsysteem waarmee ik al werk?

Ja, de GTD principes kun je overal in toepassen, van pen en papier tot Outlook in combinatie met je iPhone. Jouw eigen GTD systeem op zetten, doe je op een manier die bij jou past.

In onze open training Getting Things Done Level 1 laten we GTD zien in Outlook. Maar waar je ook mee werkt, na de training krijg je toegang tot onze online leeromgeving, waarbij we je, op zoveel mogelijk platformen, ondersteunen in het implementeren van GTD. Bij incompany trainingen laten we GTD zien in het e-mailsysteem dat jullie gebruiken.

Tijdens de training heb je geen laptop nodig, je kunt na de training op je eigen werkplek alles rustig instellen. Heb je behoefte aan meer begeleiding hierin? Schrijf je dan in voor onze implementatieworkshop, waarmee we je stapsgewijs helpen met inrichten.

Ik zie verschillende Getting Things Done trainingen. Welke kan ik het beste volgen?

We raden de meeste mensen aan om eerst de GTD Level 1 Training te volgen. Hiermee leer je in één dag alle principes en stappen van GTD.

Maar omdat het nogal verschilt waar je vandaan komt, of je GTD al kent of niet, hebben we de keuzewijzer gemaakt. Binnen twee minuten kom je hier uit bij de training die het beste bij je past.

Ik heb het boek ‘Getting Things Done’ van David Allen gelezen. Heeft de training nog meerwaarde?

Zeker. We horen vaak dat de vertaling naar het eigen werk en het opzetten van je GTD-systeem na het lezen van het boek, nog best een uitdaging kan zijn. In onze training leggen we je natuurlijk de principes uit van GTD, maar ook maken we heel praktisch wat erbij komt kijken. Wat zijn de vragen die je jezelf stelt als je een e-mail binnen krijgt? Hoe ga je om met je inbox vol met achterstallig onderhoud? Tijdens onze training krijg je alle handvatten en materialen om er de volgende dag direct mee aan de slag te gaan.

Zijn er vervolgtrainingen of verdiepingen van Getting Things Done?

Er zijn zeker mogelijkheden om GTD te verdiepen. Gebruik je Level 1 al goed, en wil je een volgende stap zetten in GTD, dan bieden we de Level 2 Training aan! David Allen zegt: “De enige reden om de Level 1 te doen, is zodat je de Level 2 Training kunt doen.” Bij de Level 2 Training leer je meer over projecten en prioriteiten. Erg aan te raden! Vervolgens kun je de Level 3 GTD-training Focus en richting doen, waarbij je de hogere horizonnen verder uitwerkt.

Voor je organisatie kunnen we incompany nog een opfrissessie aanbieden.

Werkt Getting Things Done ook voor teams?

Absoluut! Het grote voordeel is dat iedereen dezelfde ‘taal’ spreekt, waardoor de GTD principes ervoor zorgen dat het hele team effectiever en efficiënter gaat werken. Niet alleen jij hebt rust en overzicht, je collega’s ook! En dat scheelt bergen tijd.

Hoe maak ik mijn organisatie ook enthousiast over Getting Things Done?

Je kunt dan het beste contact opnemen met ons Salesteam.  Zij bespreken graag de incompany-mogelijkheden met je. Daarnaast kun je natuurlijk ook je manager en je collega’s je eigen ervaringen vertellen over GTD of vragen of zij onze gratis tweewekelijkse artikelen willen ontvangen.

Verzorgen jullie ook Getting Things Done trainingen in het Engels?

Bekijk onze agenda voor de precieze datum en tijd van onze Getting Things Done training in het Engels. We geven deze training gemiddeld 1 à 2 keer per jaar. Incompany trainingen kunnen wel in het Engels worden verzorgd. Neem voor meer informatie contact op met ons Salesteam via info@meereffect.nl of +31 (0)88 0016 200.

Is Getting Things Done ook in andere landen beschikbaar?

Zeker. Wereldwijd zijn er in meer dan 70 landen partners van de David Allen Company actief. Zij hebben voor hun regio de hoofdlicentie om GTD trainingen te verzorgen en ze zijn allemaal gecertificeerd door de David Allen Company. Meereffect is de officiële partner voor de Benelux.

Hoeveel kost een Getting Things Done training?

De GTD  Level 1 Training kost 645 euro exclusief btw en 780,45 euro inclusief btw.

De GTD Level 1 Intensief kost 1.500 euro exclusief btw en 1.815,00 euro inclusief btw.

De GTD Level 2 Training kost 645 euro exclusief btw en 780,45 euro inclusief btw.

De GTD Level 3 Training kost 645 euro exclusief btw en 780,45 euro inclusief btw.

Bij onze open trainingen zijn de kosten voor de locatie, catering en trainingsmaterialen inbegrepen. Alleen eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen.

Heb je interesse  in een incompany training? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Hoe laat begint de GTD Level 1 Training en wanneer is deze afgelopen?

De training start om 9:30 uur en vanaf 9:00 uur word je ontvangen met koffie en thee. Afhankelijk van het afsluitende vragenrondje, is de training rond 16:30 uur afgelopen. Omstreeks 12.30 uur hebben we een uur lunchpauze en zowel 's ochtends als 's middags is er een koffie-/theepauze.

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Met uitzondering van de GTD Level 1 Intensief, hoef je geen tablet, laptop of computer mee te nemen. Tijdens de training laten wij alles goed zien via de beamer en richten we ons op het onder de knie krijgen van de materie, niet op het inrichten van de computer. Je krijgt wel uitleg over het inrichten van je eigen systeem. Dan kan je daarmee na de training aan de slag. We raden je dan ook aan de dag na de training vrij te houden voor de implementatie.

Onze organisatie heeft de inkoop van trainingen uitbesteed. Wat zijn hierin de mogelijkheden?

Als de inschrijving via een externe trainingsfacilitator loopt, is dit geen enkel probleem. Bij inschrijving via onze website kun je het juiste factuuradres invullen, maar ook jouw eigen contactgegevens. De factuur wordt dan verstuurd naar het factuuradres en jij ontvangt onze voorbereidende e-mails.

Mocht je de aanmelding niet zelf kunnen doen of moeten wij eerst geregistreerd staan in jullie systeem? Neem dan contact met ons op via info@meereffect.nl of +31 (0)88 0016 200. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Ik heb me ingeschreven voor de training. Wanneer ontvang ik meer informatie?

Direct na je aanmelding ontvang je van ons een e-mail met, naast wat informatie, de vraag om je e-mailadres te bevestigen. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben en staat deze ook niet in je Ongewenste E-mail, neem dan even contact met ons op, zodat we zeker weten dat je goed ingeschreven bent.  Daarnaast ontvang je twee weken voor de training  een e-mail met praktische informatie voor de training, met een huiswerkopdracht en natuurlijk de contactgegevens en routebeschrijving naar het hotel.

Kan ik een certificaat ontvangen na deelname van de training?

Dit is zeker mogelijk. Standaard reiken we geen certificaten uit aan onze deelnemers, maar als het wenselijk is kan je ons een mailtje sturen. Vermeld hierbij ook je adresgegevens en of je het certificaat digitaal of op papier wilt ontvangen.

Naar boven
Op 23-02 vernieuwen we onze website. Onze excuses voor eventueel ongemak!