Legal

Een van de functies van meereffect is om de integriteit van Getting Things Done als merk en de kwaliteit van de professionele aanbieders binnen de Benelux te waarborgen.

Het komt voor dat Getting Things Done wordt aangeboden in een vervormde of verwaterde vorm door mensen die de expertise missen om deze methode integer en volledig over te brengen.

Wanneer de integriteit van de methode en het merk zijn beschermd, biedt klanten dit het vertrouwen dat ze de wereldwijde kwaliteit en resultaten krijgen die David Allen met zijn methode voor ogen heeft. Het beschermen van de klant is het primaire doel van het merkenrecht.

Om deze reden zijn GTD, Getting Things Done en de David Allen Company geregistreerde merknamen en is Getting Things Done als methode beschermd middels intellectueel eigendomsrecht. Meereffect streeft er naar om de naam en methode en de kwaliteit die hieraan verbonden is te beschermen. Wij proberen geenszins mensen te beperken in het beoefenen of implementeren van Getting Things Done, noch in het praten over of in het delen van Getting Things Done met hun collega’s.

Deze wetgeving reguleert het verkopen en/of marketen van bepaalde producten of diensten waarbij ze gebruik maken van deze merknamen, tenzij ze hiertoe gelicenseerd zijn. Meereffect is als Master License houder voor de Benelux gerechtigd om verdere licenties binnen de Benelux toe te kennen. Dit stelt andere organisaties in staat om Getting Things Done te verkopen en marketen, zo lang ze aan bepaalde afspraken en kwaliteitsnormen voldoen.

Wat mag je doen? Graag zelfs!

 • Schrijven of bloggen over Getting Things Done.
 • Een presentatie geven over je ervaringen met Getting Things Done, zolang hier geen financiële compensatie tegenover staat.
 • Verspreiden of delen van officiële materialen die door meereffect of de David Allen Company zijn uitgegeven en daarvoor bestemd zijn.
 • Verwijzen naar GTD, meereffect of de David Allen Company.
 • Je collega’s helpen om Getting Things Done op te pakken of te implementeren.

Wat mag je niet doen zonder toestemming?

 • Getting Things Done of GTD gebruiken in marketing of om je eigen producten of diensten te verkopen.
 • Jezelf presenteren als een aanbieder van Getting Things Done producten of diensten.
 • Jezelf presenteren alsof je verbonden bent met meereffect of de David Allen Company.
 • Getting Things Done trainingen verzorgen binnen je eigen organisatie zonder voorafgaand overleg en onze toestemming of gecertificeerd te zijn als trainer/coach.
 • Aanbieden van Getting Things Done producten of diensten zonder dit met ons af te stemmen.
 • Verspreiden van materialen die niet vrij zijn gegeven voor algemene verspreiding.

Wil je toestemming krijgen?

Wij als meereffect bieden verschillende mogelijkheden aan om op professioneel vlak met Getting Things Done actief te zijn of blijven. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en kijken graag samen met jou welke vorm het beste aansluit.

Heb je een vraag over gebruik van de merknamen of intellectueel eigendom?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Vind je een overtreding?

Zie je een organisatie of persoon die de merknamen of het intellectueel eigendom onrechtmatig lijkt te gebruiken, dan stellen wij het zeer op prijs als je ons hiervan op de hoogte stelt. Als het gaat om een van onze gelicenseerde partners, dan is er niks aan de hand. Zij voldoen aan de kwaliteitseisen en je kunt erop vertrouwen dat zij een hoogwaardig product of dienst aanbieden.

Als je een organisatie tegenkomt die niet op onze Getting Things Done Partners pagina vermeld staat, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een overtreding en horen we hier graag van. Wij zullen hen dan vriendelijk doch dringend vragen hiermee te stoppen.

   +31 (0)88 0016 200   info@meereffect.nl

Naar boven
Op 23-02 vernieuwen we onze website. Onze excuses voor eventueel ongemak!